maanantai 15. joulukuuta 2014

15. Maailma on kuin seepra

Kuva Viivi Handolin

Isä ottaa Bibin syliinsä ja osoittaa sormellaan seepraa. 
- Katso seepraa, kultaseni. Eikö se ole kaunis? Siinä mustat ja valkoiset raidat ovat vierekkäin. Ajattele, jos se olisi vain musta tai valkoinen. Vain yhtä väriä! Se ei olisi lainkaan niin ihmeellinen. Maailma on kuin seepra. Se on paljon kauniimpi, kun siinä on rinta rinnan mustaa ja valkoista, sekä tummia että vaaleita lapsia. 

(Maggie Lindhom ja Katja Kallio, kuvitus Marie El-Ahmar: Bibi muuttaa Suomeen, Otava 2005)

Bibi muuttaa Suomeen on ihana kuvakirja pian 10 vuoden takaa, jonka nostan mieluusti esille uudelleen blogissa. Se on humoristinen, informativiinen ja ajatuksia herättävä kirja, viehättävä kuvaus afrikkalaisesta kylästä ja kasvatustavasta, sekä ystävyydestä ja muuttamisesta kauas pois. 

Kantavana teemana kirjassa on kaunis ajatus siitä, miten kaikki olemme erilaisia mutta yhtä kauniita ja arvokkaita. Eikä tyttöjen tarvitse olla kilttejä… 

Suomea katsotaan piristävästi ulkomaalaisen silmin. Mukaan on ujutettu myös kunnioitusta luonnolle, niin Afrikan kuin Suomenkin, ja Wangari Maathaille, kenialaiselle naisnobelistille (ensimmäinen afrikkalainen naisnobelisti), joka istutti elinaikanaan ympäri Afrikkaa yli 40 miljoonaa puuntainta. 

Lopuksi, kirja on myös kertomus unelmista, uskalluksesta ja arvoista sekä toisten ihmisten kunnioittamisesta...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...