tiistai 29. lokakuuta 2019

Kirjamessuilla on kivaa!

Kivaa! Uudestaan! Näin kiljahteli neljävuotias kuopukseni liukuessaan sisään kirjamessuille pitkin pitkää, pinkkiä, kumpuilevaa liukumäkeä. 

Liukumäen vieressä oli pitkä jono nuoria, jotka jonottivat maistelemaan jäätelöitä ja strösseleitä. Karkkien vierestä löytyi kauniisti valaistu pokkarihylly, joka houkutteli koskettamaan ja avaamaan kansia. 

Kutsuvia löhöilypaikkoja ja kauniita kirjan kansia joka paikassa, hyväntuulisia, kaikenikäisiä ihmisiä sekä innostuneita haastateltavia ja esiintyjiä. 

Kaikin tavoin iloinen ja energinen oli siis vaikutelma tämän vuoden kirjamessuista. Emmekä selkeästi olleet ainoa ilahtunut lapsiperhe messuilla. Messujen ohjelmajohtaja Ronja Salmen mukaan messuilla tehtiin kävijäennätys, ja nimenomaan nuoria ja lapsiperheitä oli aiempaa enemmän.
Se, että messujen käytäviä tallusti huikeat 92 000 muutakin kävijää neljän päivän aikana, ei haitannut tahi näkynyt tunnelmassa. Käytävillä ei ollut ahdistavaa tungosta, ja kaikkialla oli valoisaa, paikoin jopa kaunista.

Kirjat, kirjapinot ja kirjaseinät olivat luonnollisesti pääosassa, mutta niiden ohella myös ihmiset, esiintyjät, jotka olivat innoissaan kuka mistäkin. Yhteensä lavoilla oli yli 900 ohjelmanumeroa, joten jokainen löysi varmasti kiinnostavaa kuultavaa.

Itse pidin tänäkin vuonna eniten nuorten lavan Kallion annista, jossa Kallion lukion oppilaat haastattelevat kirjailijoita ja herättävät samalla kiintoisia keskusteluja. Satuin kuulemaan Jenni Pääskysaaren (Hetki ennen kuin maailma muuttui) haastattelun, sekä paneelikeskustelun Tulevaisuuden toivot väsyvät (Katri Manninen, Miisa Rotola-Pukkila, Johannes Ekholm, Susanna Tamminen).

Lasten alue oli tilava ja värikäs. Muumiteemaisessa katoksessa sai loikoilla ja katsella muumeja. Tapahtumalavoilla Kumpulassa ja Toukolassa oli tauotta kaikenlaista hauskaa, joista upein kohdalle osunut esitys oli ehdottomasti hersyvän hauska ruotsinkielisen Teater Tapirin esityksiä lastenrunoista. Se oli niin hieno, että olisin toivonut sitä viikonlopulle. Näimme myös Muumipeikon ja Pikkumyyn sekä Supermarsun jammailemassa.


SupermarsuTubettaja Miklu
Kirjastoauto

Viereisessä hallissa samaan aikaan järjestettävät viini ja ruoka -messut sopivat kirjojen kylkeen kyllä erittäin hyvin. Ensin kirjoja ja kiinnostavia esityksiä, sitten lasilliset hyvää viiniä ja pientä naposteltavaa. 


Ihan mahtavia hetkiä siis kirjamessuilla tänä vuonna! Ja neljävuotiaskin on nyt myyty tapahtumasta. Näin niitä kirjamessuystäviä saa!

Kiitos kirjamessuille bloggaajalipusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...