perjantai 24. lokakuuta 2014

Messuilla tänäänkin

…mutta voi ei, tänään mikään ei onnistunut ihan niinkuin olin suunnitellut.

Liisa Keltinkangas-Järvisen luento Maailman paras koulu? oli peruttu.

Jouduin hakemaan lasta ratikalla koulusta juuri kun oli menossa paneeli Käsikirjoituksesta romaaniksi. Sen olisin halunnut tosiaan kuulla.

En mahtunut kuuntelemaan seminaaria vuoden esikoisteoksista.

En ehtinyt aamun tilaisuuksiin Hauska oppiminen motivoi ja on tehokasta tai Erityisherkkä ihminen ja parisuhde.

Tänään myös ihmisiä oli iltapäivällä jo tosi paljon. Huh.

Mutta ostin kirjoja. Lastenkirjoja. Etsin myös pokkaria Mia Kankimäen kirjasta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, mutta en löytänyt. Ostin mm. Tinkan (Lastenkeskus), kuvakirjan joka kertoo sodan pakottamista vanhemmista, jotka joutuvat lähettämään vauvansa meren yli uuteen kotiin, Elsa lentää (Tammi), joka kertoo yöllä pelkäävästä lapsesta, Mummun kaikki rahat (Kustannus Mäkelä), jossa mummun muisti rakoilee, Viidakkotarinoita (Alligaattori) Latinalaisesta Amerikasta, Lasten kanssa Helsingissä (Minerva), jossa on vinkkejä retkikohteisiin pääkaupunkiseudulla, Stickeen, pieni urhea koira (Basam Books), jossa seikkaillaan Alaskan jäätiköillä 1880-luvulla, Peter Pan Kensingtonin puistossa (BTJ Kustannus) sekä Eckhart Tollen Olemisen mestarit (Basam Books), joka sopii kaikenikäisille.

Ostaessani kaikki nämä muistin Alligaattori-kustantamon kommentin, jossa kustantamon edustaja sanoi varastointikustannusten olevan niin kalliita että kirjoja pitää laittaa eteenpäin halvalla, ja nauroin, kun mietin, että sama pätee kotiin, ainakin meille, kun kotimme on niin pieni ja joka paikasta tippuu jo nyt päähän lastenkirjoja, että myös kodeissa varastointitila on aika kallista, ainakin näissä Helsingin neliöissä. Vielä saan kaappien ovet kiinni, mutta kirjoja on siis jo vessassakin, ovien päällä jne. Tämä siitä huolimatta, että meillä on tosi vähän aikuisten kirjallisuutta. (Niitä varten tyydyn kirjastoon.)

Niin, ja onneksi kuulin sentään jotain: nuorten Louhi-lavalla Tunnan, Rikun ja Kati Kelolan keskustelua siitä, voiko vielä matkustaa hyvällä omalla tunnolla köyhiin maihin (voi) sekä Sari Luhtasen kertomassa nuorten kirjastaan Totta Tarusta - täydellisen mokaamisen taito, mikä kuulosti hauskalta kirjalta.

Vielä huomenna messuille! Jei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...