torstai 31. joulukuuta 2015

Madridin visuaalisuutta

Päivitetäänpä blogia, onkin jo aika! Tällä kertaa Madridin kuvin. Vietimme muutaman päivän kaupungissa joulun jälkeen - yhteensä vietämme Espanjassa kolme viikkoa - ja ihastuin kaupungin joka puolelta silmille vyöryvään visuaalisuuteen. Kaikenlaisia graffiteja oli joka muurin seinässä ja kaupan ovessa. Värikästä, pursuilevaa taidetta, joka ei pyydellyt anteeksi olemassaoloaan.

Asuntomme läheinen lastenkirjakauppa ja sen tarjonta tekivät vaikutuksen. Sama rohkea, värikylläinen värienkäyttö ja rohkeat kuva-aiheet virkistivät.

Tämä lastenkirja oli toteutettu tavalla, jollaista en ollut ennen nähnyt. Jokainen sivu oli kuin nukketeatteri, ja jokainen sivun kääntö avasi uusia yksityiskohtia tai sulki vanhoja näkyvistä. Lumoava! Samanlainen olo jäi kaupungista ylipäänsä. Joka puolella oli kahviloita ja baareja, ja niissä toisiaan tapaavia, toistensa suuhun huutavia ja nauravia ihmisiä, lapsia ja aikuisia. Välillä tuntui että meteli oli kestämätöntä, ja se jos mikä oli hyvä kokemus. Suomalainen hiljaisuus on vain yksi tapa olla. 

Lastenkirjablogini ei ole loppumassa, vaikka tauko onkin ollut pitkä. Syitä on monia: muutto vanhaan taloon ja sen remontointi, suomen ja kotimaisen kirjallisuuden opinnot ja niiden mukanaan tuomat kolmimetriset kirjapinot makuuhuoneen nurkassa, huiske elämässä. Oma harrastuskirjoittaminenkin on jäänyt, sen sijaan muutama artikkelini on julkaistu. Pakolaistilanne on mietityttänyt, Seitsemän Veljestä on tehnyt vaikutuksen, joitain lastenkirjojakin olen päässyt selailemaan.

Lähiviikkoina aion blogata ainakin kirjoista Lue lapselle ja Petronella Grahnin lumoavasti kuvittamasta Taikapölystä. Siihes asti, valoisaa tammikuuta ja iloa vuodenvaihteeseen!PS. Ai niin, ihaninta Madridissa taisi olla kapeiden katujen ja autojen vähyyden ja kiinnostavien pikkukauppojen ja halvan, täydellisen maitokahvin ja todella kivan kahvilan (Martina Cocina) ohella valtava kirpputori, kenties suurin jonka olen koskaan nähnyt. Mitä muuta kaupunkilomaan tarvitsee kuin nuo edellä mainitut. (Ai niin, kirjakauppoja joissa voi vetelehtiä!)

2 kommenttia:

  1. Toi Lisboa-kirja näyttää tosi hauskalta! Ostitko itsellesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En ostanut, koska en ole koskaan käynyt Lissabonissa. Jos olisin, olisin ostanut, ja haaveilin kirjasta, joka olisi kertonut kaupungista, joka on minulle läheinen. Ihana idea kirjassa.

      Poista

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...