lauantai 18. tammikuuta 2014

Ian Bowie: Lumiukko tuli tupaan

Ian Bowie: Lumiukko tuli tupaan
Kuvitus: Keanne van de Kreeke
Suomennos: Maarit Varpu
Kustannus: Aurinko Kustannus 2013
Lyhyesti: Pikkuinen tarina lumiukon vierailusta. Kuka oven takana kolkuttaa ja mihin vieras sitten häipyikään? Talven kuvaus hehkuvin värein teki vaikutuksen. 1 - 4-vuotiaille sopivasti jännittävä tarina.Nyt kun Etelä-Suomeenkin on satanut lumi, on juuri oikea aika blogata tästä viehättävästä pienestä tarinasta, jossa värit leiskuvat kuin ulkona pakkanen ikään!

Eräänä iltapäivänä Anna on mukavasti nojatuolissa lukemassa kirjoja, kun oveen kolkuttaa hymyilevä lumiukko kukkaruukku päässään. Se ilmoittaa kohteliaasti tulevansa viikonloppuvierailulle. Hämmästynyt Anna käy tekemässä lumiukolle kinkkuvoileivän ja mehua, mutta mitäpä hän näkeekään palattuaan? Lattialla vesilammikon ja sen keskellä lumiukon knallin.

Nyt kaikki luonnollisesti ajattelevat lumiukon lämpöistä, surullista kohtaloa - mutta ei hätää, sillä...Lumiukko olikin vain pelästynyt aiheuttamaansa sotkua ja paennut pihalle, jossa se seisoo onnellisena!


Pikkuisessa tarinassa on viehättävää sen kepeys ja lämpö. Ja varmasti se on juuri sopivalla tavalla jännittävä pienille kuulijoille. Saadakseen pikku kuulijan täyden huomion Bowie juttelee hauskasti lukijan kanssa pitkin tarinaa.
Olet varmasti samaa mieltä, että hymyilevä lumiukko on aika kumma juttu. Sinä varmasti ihmettelet aivan kuin Anna, miksi ihmeessä lumiukko rimputti ovikelloa talvisena iltapäivänä. No, on vain yksi tapa saada asiasta selvää: luetaan eteenpäin!
Tarinan takana on Ian Bowie, joka on kirjoittanut useita mm. Suomesta humoristisesti kertovia kirjoja, ja tämä on hänen ensimmäinen lastenkirjansa. Kuvituksen on tehnyt hollantilainen Keanne van de Kreek. Hänen kuvituksiaan olenkin ihaillut joskus ja jossain, mutta en muista missä. Molemmat ovat asuneet Suomessa jo pitkään. On kiva, miten kirkkaisiin väreihin van de Kreek on pukenut talvitarinan. Koska itse kaipaan juuri nyt näitä sävyjä meidän valkoiseen, kylmän kauniiseen maisemaan, on ihanaa että talvitarinoitakin ja etenkin niitä löytyy näin hehkuvasti kuvitettuna.Söpö kirja sopii hyvin jo ihan pienille kuulijoille, parhaiten ehkä n. 1 - 4-vuotiaille. Vaikutuksen minuun teki muuten myös Annan ja lumiukon kohteliaisuus puolin ja toisin. Mainio keino tehdä hyvistä tavoista luontevia!

Kauniita talvipäiviä (ja lumiukontekoilmoja) kaikille!

Ian Bowie: Lumiukko tuli tupaan
Kuvitus: Keanne van de Kreeke
Suomennos: Maarit Varpu
Kustannus: Aurinko Kustannus 2013
Saatu yllätyksenä kustantajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...