lauantai 16. marraskuuta 2013

Autokirjoja: Iso kirja isoista ajoneuvoista & Pikkukaverit rakennusmiehinä

Megan Cullis: Iso kirja isoista ajoneuvoista
Emilie Beaumont: Pikkukaverit rakennusmiehinä
Kustannus molemmat: Aurinko Kustannus

Lyhyesti: Autokirjoja todellisille automiehille. Pikkukaverit rakennusmiehinä -kirjassa on irrotettavia, pahvisia autoja, joten kirja toimii yksinkertaisena palapelinä. Pikkukaverit rakennusmiehinä 1-2-vuotiaille ja Iso kirja isoista ajoneuvoista ehkä 2-7-vuotiaille.
Autokaverit huomio! On autokirjoja, ja sitten on ISOJA autokirjoja. Kuten Iso kirja isoista ajoneuvoista, jossa on esitelty maailman painavimmat, kookkaimmat ja vahvimmat ajoneuvot. Tämä jos mikä innostaa tutkimaan konttiautoja, kippiautoja, säiliöautoja, tienhuoltoautoja, moduulikärryjä… you name it.

Meillä isosta kirjasta ja sen jättisuurista ajokeista innostui kovasti 4-vuotias automies, kuten arvasinkin nähdessäni kirjan kirjamessuilla. Hänellä alkaa kirjamaku tosin pikkuhiljaa muuttua, eli pidemmät tekstit ja yhä monipuolisemmat tarinat alkavat vallata itselleen tilaa, mutta tämä autokirja kolahti vielä hyvin.

Kirjassa on valtavia, aukitaiteltavia sivuja, neljän sivun kuvakokonaisuuksia, ja paksu pahvi kestää kuolaa ja vääntelyä… :)


"Jättimäisiä maansiirtokoneita käytetään siirtämään kuormia kaivoksilta ja louhoksilta. Ne ovat usein niin valtavia, että ne pitää siirtää osina kaivokselle ja koota paikan päällä. Tämä kiviauto on Liebherr T 282B. … "


Kulkuneuvoista on kerrottu hyvinkin tarkkoja faktoja, joista osa todella hämmästyttää. Tiesitkö, että hirviöautot ovat viisi metriä korkeita, ja että on olemassa suihkumoottorikuorma-autoja, joissa käytetään taistelukoneiden moottoreita. Huh! Täytyy myöntää, että vaikka otan autokirjan käteeni (joskus) (vähän) kyllästyneenä, innostun lukiessani niiden maailmasta sitten kuitenkin. Pikkupoikani ansiosta olenkin saanut kerrassaan hämmästyttäviä tietoja…

Toisessa kirjassa, Pikkukaverit rakennusmiehinä (kuva alla), on paksuja irrotettavia autoja ja ukkeleita, joista uskoisin etenkin 1-2-vuotiaan innostuvan. Tekstin ohella kirjassa on kysymyksiä, joissa kysellään värejä ja ajoneuvojen nimiä, joten kirja on hauskaa ajanvietettä pikkuisille päristelijöille.6 kommenttia:

 1. Meillä on kumpikin noista kirjoista. Iso kirja luettiin tälläkin viikolla... Tuo "palapelikirja" on monensorttinen, teksti on mielestäni vähän diipadaa mutta palapelimäisyys voi innostaa leikkimään. Parempia mielestäni ovat Pikkukavereiden peruskirjat. Varsinkin loppujen kysymykset tarinan sisällöstä on hyvä juttu. Sarjassa on myös Pikkuneidit sarja tytöille, joka on myös aika kiva. Kummastakin olen tainnut itsekin kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mulle nämä olivat uusia, enkä tunne muita pikkukavereitakaan. Mutta kiva idea yhdistää palapelimäisyys ja kuvakirja ja vielä vähän tietokirjaakin.

   Poista
 2. "Pikkuiset päristelijät" - hah miten hauskasti sanottu. Olen juuri antamassa tutulle nuorelle äidille leikkityökaluja ja muistelen siinä ohessa miten innostuneita pari pientä poikakaveriani oli niistä aikanaan. Nyt ovat jo melkein aikuisia miehiä. Toinen heistä korjasi minua 3-vuotiaana kun sanoin "Katso, traktori." "Ei vaan se on kauhakuormaaja" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, viisas kolmevuotias - hauskaa miten hyvin muistavat sellaista mikä on tärkeää. Oma poikani muistaa esim. erilaisia pölykapseleita, mutta ei värejä. Työkaluista hänkin on innostunut, ja siihen liittyen mm. Brio Builderit ovat aika pop, kun saa vääntää ja kääntää ja purkaa ja kasata loputtomasti.

   Poista
 3. Kiitos kovasti esittelystä.
  Kirjatilauksia tehdessä haluaisi nähdä hieman sisältöäkin, että onko juuri sellaista mitä kaipaa kirjassa, mutta harvoin, jos koskaan, ole esittelyä kirjojen myyntisivuilla kirjan kuvista.
  Tilaukseen meni tämä ajoneuvokirja =D Poika tykkää varmasti!
  Kiitos vielä =)

  VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...