tiistai 16. lokakuuta 2012

Muistathan satupäivän 18.10.2012?

Moikka! Haluaisin vain muistuttaa valtakunnallisesta Satupäivästä, jota vietetään torstaina 18.10. 

Satupäivän teemana on tänä vuonna Satujen värit, mikä kertoo siitä, miten satujen värit "yhdistävät ja yhdistyvät meissä kaikissa ikään, kansallisuuteen tai aikaan katsomatta". Viidettä kertaa järjestettävässä Satupäivässä on runsaasti tapahtumia niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa, Asikkalasta Kuortaneelle ja Lumijoelta Mäntyharjulle, yhteensä 68 paikkakunnalla. Tarjontaa on valtavasti mm. nukketeatterista satu-, laulu ja leikkihetkiin.
 Pääosa tapahtumista on päivällä, joten erityisvinkkaus päiväkodeille ja alakouluille! Iltatapahtumista Helsingissä minua viehätti ajatus klo 16 - 17 välillä ajavasta kulttuuriratikasta, jossa Helsingin yliopiston draamakasvatuksen opiskelijat järjestävät tempauksen "Hölmöläiset kaupungissa", jossa neljä hölmöläistä saapuu Helsinkiin ihmettelemään kaupungin menoa ja kertomaan tarinoita omasta kotikonnustaan. Ja jos olisin Etelä-Pohjanmaalla päin, ajelisin Jalasjärven kirjastoon, missä Wilson Kirwa kertoilee epäilemättä vauhdikkaita ja mukaansatempaavia satuja klo 17 - 18. Nokialla puolestaan on kutsuttu kunnallisvaaliehdokkaita lukemaan omia lempisatujaan.

Tapahtuman pääjuttu on Helsingissä Teatterimuseossa, jossa on paitsi runsaasti työpajoja, niin klo 17 alkaen paneelikeskustelu sadun käytöstä opetuksessa. Paneelissa pohditaan muun muassa, "miten satu voi auttaa lukijaansa kohtaamaan erilaisuuden, moninaisuuden ja toiseuden? Miten sadut yhdistävät ihmisiä ja kulttuureita yli kaukaisten vuorten, valtamerten ja vihreinä loistavien viidakoiden? Mikä on satujen merkitys nykykoulun kontekstissa - ja onko opettajille ja taidekasvattajille tarjolla välineitä oman ja lasten luovuuden tukemiseen?" Huippu kiinnostava teema minusta!

Tutustu koko Satupäivän ohjelmaan täälläJa sitten vain nauttimaan tarinoista!
2 kommenttia:

 1. Minua niin harmittaa, että huomenna ei päästä kirjaston satupäivän satuhetkeä kuuntelemaan. Täällä maalla se taitaa olla ainoa tapahtuma.. Lähikaupungeissa olisi vaikka mitä kivaa tarjolla, mutta eskaripäivä hieman häiritsee;) No, pitää lukea satuja kotosalla ja kirjoittaa niistä blogiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintti, ymmärrän harmisi, minullakin jää päivätapahtumat kokonaan väliin, illalla _ehkä_ ehdin johonkin.
   Mitä jos tekisikin kotona tunnin satuhetken? Lapset valitsevat yhden ja äiti toisen. Nyt kun ilmakin on vähän tällainen, niin käpertyisi vilttiin, kaikille sopiva kolo ja vaikka kuppi kaakaota viereen. Valaistus sopivaksi ja rauhoittumaan sadun kanssa.
   Kolmivuotias ei tule innostumaan ylimääräisistä päiväsaduista, mutta kovasti hänestäkin täällä yritetään tehdä sadunkuuntelijaa. :)

   Poista

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...