maanantai 26. maaliskuuta 2012

Koko perheen musikaali, Mestaritontun seikkailut

Tällä kertaa vain lyhyesti kerron ja kannustan pääkaupunkiseudulla asuvia menemään katsomaan erästä loistavaa koko perheen musikaalia Helsingin Malmitalolle, Mestaritontun seikkailua. Musikaalin ensi-ilta oli lauantaina, ja se oli kerrassaan loistava näytös, jota katsellessa sekä minä että kohta 6-vuotias tyttäreni nauroimme, liikutuimme ja jännitimme niin, että tyttäreni ei välillä pysynyt tuolillaan. Näytöksiä on vielä kolme jäljellä, 27.3., 31.3. ja 1.4. Lippuja voi ostaa täältä. Työryhmä pitää esityksestä ja siihen valmistautumisesta blogia Mestaritontun reissuvihko, johon he ovat kirjanneet muistiinpanoja seikkailun varrelta.

Etenkin minua viehätti Janne Puustisen näyttelemä Mestaritontun sympaattinen hahmo, tyttäreni ihastui - kenties ei niin yllättäen - kauniisiin Päivikkiin ja Sarasteeseen, ja noidat, Sammaleinen, Luuta-Lempi ja Pataposki naurattivat meitä kovasti. Myös musiikki oli upeaa, välillä haikean kaunista ja välillä pomputtavan hauskaa! Koko työryhmä Metropolian esittävän taiteen koulutusohjelmasta ja Malmitalolta saavat meiltä ison kiitoksen mainiosta, hauskasta ja jännästä iltapäivästä!

Mestaritontun seikkailut ei ole minulle tuttu kirja lapsuudestani, mutta nyt olen uppoutunut tarinaan. En ole vielä saanut sitä luettua johtuen siitä, että uni tulee iltaisin aina niin aikaisin, mutta se on tavallaan vain hyvä - minulla on vielä jäljellä kosolti jännittäviä hetkiä Mestaritontun matkassa! Aloitimme kirjaa muuten pari vuotta sitten tyttäreni kanssa, mutta silloin se jännitti häntä vähän liikaa.

Aili Somersalon kirjoittama Mestaritontun seikkailut on ilmestynyt ensi kerran 1919, ja minulla on WSOY:n v. 2009 ilmestynyt 20. painos. Kirjan upeat kuvat, jotka ovat Onni Mansneruksen käsialaa, ovat saattaneet painua monen mieleen vuosien varrella! Kustantajan esittely kotimaisesta kirjaklassikosta on täällä.

Mestaritontun ja Satumaan tunnelmissa toivotan kaikille aurinkoista kevätpäivää!

2 kommenttia:

  1. Kaunis kiitos tästä tekstistä, ihan koko työryhmän puolesta! Ihanaa, että tykkäsitte! :) Kivaa kevään jatkoa!

    Terveisin Mestaritonttutiimi

    VastaaPoista
  2. Kannattaa toki lukea myös Mestaritontun esiosa, Päivikin satu!

    VastaaPoista

Mukavaa jos kommentoit, iloitsen kaikista viesteistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...